Adakah kita telah berjaya dalam hidup ??? Apakah ukuran "kejayaan" dalam hidup kita ???

Ukuran kejayaan dalam ISLAM ialah sejauhmanakah kita dapat mentaati perintah-Nya dalam masa yang sama meninggalkan larangan-Nya dan mengamalkan perkara sunnah. Dan ... mengakhiri ucapan dalam hayat kita dengan kalimah "Laa ilaha illallah, Muhammad Rasulullah".

Itulah kejayaan yang sebenarnya. So..., marilah kita sama-sama mencari kejayaan yang sebenarnya itu.

Sabtu, 21 Mac 2009

TJDP Groups dlm kenangan.

Tarikh keramat buat Thar Jath Development Project (TJDP) dgn. tercapainya objektif projek.Gambar tokoh terkemuka Sudan - Presiden Omar al-Bashir dgn. diapit oleh his Vice President - Salva Kiir yg. juga merupakan Southern Sudanese leader disebelah kanannya. Manakala disebelah kirinya, Sudanese Minister of Energy & Mining - Al-Zubair Ahmad Al-Hassan.

Inilah sebahagian dari team-team aku pada tahun 2005 dulu yg. berkhidmat dgn. OGP Technical Services & our JV - Sudapet (Sudan Petroleum) sebagai PMC dlm menjayakan TJDP.
Dan ... kawan-kawan semua, banner yg. menyimpan gambar-gambar kalian semua sejak tahun 2006 dulu masih tergantung dgn. baiknya di hanger TJ airport sehinggalah ke hari ini.
Walaupun jasad tuan-tuan semua sudah tidak ada lagi di Thar Jath, namun wajah & jasa tuan-tuan semua masih dapat dilihat oleh mereka-mereka yg. berkhidmat disini pada hari ini.
Terima kasih semua !!! TJDP in our sweet memory !!!

Tiada ulasan: