Adakah kita telah berjaya dalam hidup ??? Apakah ukuran "kejayaan" dalam hidup kita ???

Ukuran kejayaan dalam ISLAM ialah sejauhmanakah kita dapat mentaati perintah-Nya dalam masa yang sama meninggalkan larangan-Nya dan mengamalkan perkara sunnah. Dan ... mengakhiri ucapan dalam hayat kita dengan kalimah "Laa ilaha illallah, Muhammad Rasulullah".

Itulah kejayaan yang sebenarnya. So..., marilah kita sama-sama mencari kejayaan yang sebenarnya itu.

Sabtu, 7 Mac 2009

Koleksi Variasi Rumah South Sudan Local People

Rumah Mr. Kuang.

Kenangan bersama Production labour, Mr. Kuang & his wife.

Keadaan di dalam rumah Mr. Kuang.

Under construction. Tukang pi potong rumput nak buat bumbung.


Tuan rumah ni orang berada jugak gayanya ni ...

Bersaudara sesama manusia ...

Tuan rumah ni berjiwa seni sikit. So, rumah dia pun ada la corak-corak sikit.
(Mcm. sekolah tadika je ... !!!)

Besar gila rumah ni. Biasanya rumah yg besar mcm. ni, dia org. buat tempat simpan lembu-lembu dia org. yang banyak tu. Sebab tu lah kena besar.

Inilah pemandangan & keadaan kat dalam rumah besar tu. Tiang berseragah. Jatuh timpa kepala, mampoih !!!
Rumah ni patent dia nampak modern sikit. Aku tak masuk tgk. pulak kat dalam dia macam mana. Aku rasa ini gereja dia orang kot.

2 ulasan:

Termizi berkata...

Joe,bagus la blog nie ,aku suka sangat.terperinci dan jelas.Gambar-gambar pun menarik semuanye.teruskan menulis lagi.

Jauhari berkata...

Terima kasih diatas sokongan positive anda.

Tak boleh edit new post kerap sangat,nanti orang kata kita tak dak keja buat pulak !!!!

Anyhow, semoga dgn. perkongsian ini akan memberi info, hiburan dan manfaat kepada kita bersama.