Adakah kita telah berjaya dalam hidup ??? Apakah ukuran "kejayaan" dalam hidup kita ???

Ukuran kejayaan dalam ISLAM ialah sejauhmanakah kita dapat mentaati perintah-Nya dalam masa yang sama meninggalkan larangan-Nya dan mengamalkan perkara sunnah. Dan ... mengakhiri ucapan dalam hayat kita dengan kalimah "Laa ilaha illallah, Muhammad Rasulullah".

Itulah kejayaan yang sebenarnya. So..., marilah kita sama-sama mencari kejayaan yang sebenarnya itu.

Khamis, 30 April 2009

UPSR 5A

Alhamdulillah, bersyukur aku sekeluarga kehadrat ALLAH s.w.t. diatas kejayaan Muhammad Luqman mendapat keputusan 5A didalam UPSR nya.Sengaja aku abadikan keputusan UPSR nya disini sebagai kenang-kenangan buat kami sekeluarga. Ianya juga adalah sebagai hadiah berharga daripada anak kedua aku teristimewa buat umminya, puan Rosmanira yg. telah banyak membahagikan masa & mendorong Muhammad Luqman kearah kejayaannya.
Terima kasih yg. tidak terhingga juga buat rakan pengajian fardhu ain isteri aku yg. telah memperkenalkan "Program Score A" di internet. (www.scorea.com.my). Program ini sangat banyak membantu dalam pencapaian tersebut.
Program ini merupakan latihan gerak gempur untuk pelajar dari tahun 1 sehinggalah PMR. Ia adalah program berbayar. Ianya boleh dikira sebagai tusyen on line. Dengan menyertai program ini, ibubapa tak perlu lagi bersusah payah pergi hantar & ambil anak2 spt. mana tusyen di luar. Ibubapa juga boleh monitor pencapaian anak-anak, bila masa mereka buat latihan, berapa peratus yg. mereka perolehi didalam setiap kali sessi latihan dan sebagainya. Monitoring juga boleh dibuat pada bila-bila masa walaupun ibubapa berada di luar negeri.

Sehingga kini, anak-anak aku masih lagi meneruskan membuat latihan on line Program Score A ini setiap hari. The next target kami untuk UPSR 5A ialah pada anak ketiga kami, cik Khairunisa tahun depan.

2 tahun kemudian, anak kami yg. ke-4 pulak, cik Nur Liyana. Insya-ALLAH.

(Nana bersama bunga raya gergasinya di Cameron Highland)

Tiada ulasan: