Adakah kita telah berjaya dalam hidup ??? Apakah ukuran "kejayaan" dalam hidup kita ???

Ukuran kejayaan dalam ISLAM ialah sejauhmanakah kita dapat mentaati perintah-Nya dalam masa yang sama meninggalkan larangan-Nya dan mengamalkan perkara sunnah. Dan ... mengakhiri ucapan dalam hayat kita dengan kalimah "Laa ilaha illallah, Muhammad Rasulullah".

Itulah kejayaan yang sebenarnya. So..., marilah kita sama-sama mencari kejayaan yang sebenarnya itu.

Jumaat, 1 Ogos 2008

My Family

Alhamdulillah, bersyukur aku ke hadrat Mu diatas keluarga yang Engkau anugerahkan kepada ku.

Ya ALLAH ya tuhan ku, aku bersyukur ke hadrat Mu diatas Rosmanira, Nur Dalia, Muhammad Luqman, Khairunisa dan Nur Liyana, isteri dan anak-anak ku yang telah Engkau anugerahkan kepada ku.Teguhkanlah iman Islam kami. Kuatkanlah ikatan kasih sayang diantara kami. Rahmatilah perjalanan hidup kami. Berikanlah nur iman dan Islam didalam suasana rumahtangga kami yang bahagia sehingga ke akhir hayat kami.

Jadikanlah anak-anak kami seorang penghafal Al-Quran dan pejuang di jalan Mu. Terangkanlah hati mereka, lapangkanlah dada mereka, permudahkanlah mereka didalam segala urusan kebaikan. Jadikanlah mereka sebagai harta kepada kami sama ada di dunia, apatah lagi di akhirat kelak.

Ya ALLAH ya tuhan kami, murahkanlah rezeki ke atas kami. Datangkanlah ianya daripada jalan yang tiada kami sangka-sangka. Percukupkanlah keperluan hidup kami.

Ya ALLAH ya tuhan kami, jauhkanlah kami daripada segala penyakit, mala petaka dan bahaya bencana, sama ada yang Engkau turunkan daripada langit mahupun yang Engkau datangkan daripada bumi.

Ya ALLAH ya tuhan kami, jauhilah kami daripada fitnah dunia dan fitnah akhirat.

Ya ALLAH ya tuhan kami, berikanlah kami dunia yang baik, akhirat yang baik dan jauhkanlah kami dari azab api neraka.


Amin... Ya Robbal A'lamin.

# Nur Dalia tiada didalam photo-photo diatas kerana masih di Maahad Tahfiz Ulu Langat.

Tiada ulasan: